Kérdések

kerdesek

Mielott elolvasná ezt a fejezetet, kérjük tekintse át figyelmesen a Curiosa® sebkezelő gél betegtájékoztató című menüpontot.

Gyakori kérdések

Milyen nem kívánt hatásai lehetnek a Curiosa® gélnek?

Egyes esetekben előfordulhat helyi túlérzékenység (allergiás reakció).
A kezelés kezdetén égő érzés, sebfájdalom, bőrpír jelentkezhet, mely általában rövid időn belül elmúlik.
Klinikai vizsgálatok során súlyos állapotú betegeknél nagyon ritkán előfordult kis kiterjedésű, helyi szöveti károsodás, mely esetekben a készítmény alkalmazása és a tünet megjelenése közötti ok-okozati összefüggés nem volt egyértelmű.

Szükséges-e bármilyen fertőtlenítoszert alkalmazni a Curiosa® gél használata előtt?

Az esetek túlnyomó részében nincs szükség kiegészítő fertőtlenítésre, mindemellett ha a seb felszíne vízzel vagy sóoldattal való tisztítás után is túl szennyezett marad, alkalmazható valamilyen fertőtlenítőszer. A bőrfertotlenítő készítmények ugyan hatásosak, azonban gátolhatják az élettani sebgyógyulást.

Használhatom-e a Curiosa® gélt vérző sebre?

Meg kell várni, míg a vérzés elmúlik, és azután lehet használni a Curiosa® gélt.

Milyen típusú égési sérülésekre használhatom a Curiosa® gélt?

A kisebb területet érinő I. és enyhe II. fokú égéseknél ajánljuk a Curiosa® gél használatát, amely a sebgyógyulás serkentésén kívül, enyhén hűsíti is az égett bőrfelületet. Súlyosabb égési sérülésnél, amikor nagyobb testfelület és a bőr több rétege is érintett, feltétlenül forduljon orvoshoz, hogy szakszerű ellátásban részesüljön.

Használható-e a Curiosa® gél elfertozodött sebeken?

Elfertőződött sebek esetén folyamatos orvosi megfigyelésre és szakértelemre van szükség. A kezeléshez elengedhetetlen valamilyen szájon át szedhető antibiotikum alkalmazása, azonban kiegészítő kezelésként ajánlható a Curiosa® gél, a gyors és hatékony sebgyógyulás érdekében.

Csökkenti-e a Curiosa® gél a hegesedést?

Tudományosan alátámasztott tény, hogy a hialuronát mérsékelheti a hegképzodést, mivel a sérült szövet hasadékát kitöltve támogatja a bőr élettani gyógyulását a seb legmélyétol a bőr felszínéig.
A magzati korban szerzett sebek hegesedés nélkül gyógyulnak, mivel a magzati bőrben rendkívül magas a hialuronát tartalom.
Egy kontrollált klinikai vizsgálatban a cink-hialuronát tartalmú Curiosa® alkalmazása után a műtéti hegek kevésbé látszottak, kevésbé voltak fájdalmasak, mint a kontroll csoportban használt termék alkalmazása után.
Mindazonáltal nincs olyan termék, amely teljesen megelőzné a hegesedést, ha a bőrsérülés elér egy mélyebb réteget (dermis), vagy ha Ön hajlamos a hegesedésre.

Használható-e a Curiosa® pelenka-kiütésnél?

A pelenka-kiütés is olyan borsérülés, melynél a Curiosa® gél használatával pozitív eredményeket érhetünk el, azonban klinikai vizsgálattal ezt még nem bizonyították. Amennyiben a pelenka-kiütés nem javul, ajánlott felkeresni orvosát.

Milyen fedőkötés alkamazható a Curiosa® gél használatakor?

A kisebb sebeknél fedőkötés alkalmazása általában nem szükséges. Ha mégis le kívánja fedni a sérült borfelületet, steril, a sebbe nem ragadó kötszerrel tegye.

Van-e a Curiosa® gélben olyan összetevő, amely foltot hagy a bőrömön vagy a ruhámon?

Nincs, a Curiosa® egy tiszta, illatmentes készítmény, nem hagy foltot sem a borön sem a ruhán, és fehérítő hatása sincs.

Mi történik, ha túl sok Curiosa® gélt használok?

Túladagolás veszélye nem áll fenn, mert a Curiosa® gél teljes mértékben természetes összetevokből, a szervezetünkben is jelenlévő molekulákból áll.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.